Høretelefoner til løbetræning - 3 tips til at vælge de helt rigtige

I Danmark er det utroligt populært at træne sin krop på den ene eller anden måde. I mange år har løb været en stor interesse blandt mange, men efterhånden har styrketræningen i fitnesscenteret også fået plads.

Hvis du er en af dem, der elsker at få rørt din krop, så ved du måske også, at det ofte er lidt sjovere, hvis du kan få lov at høre musik imens. Og det skal gerne være i et par høretelefoner, der passer til netop den sport, som du dyrker. Hos Sportsbuddy finder du et stort udvalg af forskellige modeller, så du kan vælge netop den, der passer til dine behov.

Uanset hvordan du foretrækker at træne, så er der med garanti et par høretelefoner, der kan hjælpe dig med at høre musik på din foretrukne måde under din træning. Læs med her og bliv guidet til det helt rigtige valg afhængig af dine ønsker og behov.

Overvej dine ønsker og behov

Når du skal ud og vælge et par høretelefoner, som du kan bruge, mens du dyrker sport, så er det dine ønsker og behov, der skal være fokus på. Det er vigtigt at kigge på hvilken type sport, du primært dyrker, da det har indflydelse på dit valg af høretelefoner.

Derudover bør du også kigge på hvilken model, du foretrækker, når det kommer til høretelefoner. Der er nemlig fire forskellige, som du kan vælge imellem, og der er stor forskel på, om man foretrækker én model fremfor en anden.

Høretelefoner er ikke helt billige, og derfor kan du med fordel tænke grundigt over disse ting, inden du begynder at kigge nærmere på specifikke modeller.

Hvilken type træning dyrker du primært?

Som sagt har din træning indflydelse på hvilken type høretelefoner, der vil opfylde dine ønsker og behov. For at du kan betragte dit køb som godt, så kræver det nemlig, at høretelefonerne er med dig hele vejen og ikke volder problemer under din træning.

Til dig der løber

Det er særligt dig, der løber, der bør tænker over hvilken type høretelefoner, du vælger at købe – og særligt hvis du løber i naturen. Her vil mange foretrækker in-ear eller - den nyeste model på markedet – open-ear. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved disse to modeller længere nede.

Til dig der træner i fitness

Hvis du træner i fitnesscenter, så vil det ikke være helt lige så vigtigt hvilken type høretelefoner du vælger, men det afhænger igen af måden du træner på. Den typiske styrketræning foregår ikke med voldsomme og eksplosive bevægelser, og derfor kan du faktisk bruge lige netop den type høretelefoner, som du foretrækker. Hvis du træner med eksplosive bevægelser, så bør du måske overveje, om du skal have fat i et par in-ear, da de sidder bedre fast og ikke kan ”flyve af” på samme måde. Du kan læse mere om disse to modeller længere nede.

Til dig der svømmer

Hvis du derimod svømmer og gerne vil høre musik under din træning, så er der noget helt tredje, der vil være gældende – nemlig at dine høretelefoner er vandtætte og kan bruges under vand. Her vil det igen være enten in-ear, der er bedst, eller de nye open-ear, da det er to modeller, der ikke fylder alverden. Du kan læse mere om disse to modeller længere nede.

Vælg mellem trådløse høretelefoner vs. høretelefoner med ledning

Foruden at skulle vælge imellem In-ear, On-ear, Over-ear og Open-ear, så skal du også vælge imellem trådløse høretelefoner og høretelefoner med ledning.

Der findes efterhånden rigtigt mange forskellige høretelefoner uden ledning, og der er mange, der er vilde med denne type. Og der er næsten ingen tvivl om, at du ikke vil fortryde at købe et par trådløse høretelefoner. Dog kræver det, at du altid har din mobil med dig til træning, mens et par høretelefoner med ledning også kan bruges sammen med en lille musikafspiller. De vil desuden også typisk koste lidt mere end høretelefoner med ledning, så hvis du ikke er interesseret i at bruge en masse penge på et par høretelefoner, som du uden tvivl kommer til at svede i, så kan du med fordel overveje, om ledningen vil være i vejen for dig.

Vælg mellem de 4 typer høretelefoner

Når vi snakker om høretelefoner, så er der primært fire typer, som du kan vælge imellem. Det inkluderer In-ear, On-ear, Over-ear og sidst Open-ear. De kommer hver især med deres fordele og ulemper, og så egner de sig til forskellige ønsker og behov samt forskellige sportsgrene.

In-ear høretelefoner

In-ear er det mest kendte valg og et ret populært valg. Særligt til løbeturen kommer de med en række fordele som for eksempel, at de er utroligt lette – det vejer næsten ingenting, og hvis du finder et par, der passer perfekt i dine øre, så vil du hurtigt glemme, at de er der.

Dertil kommer at det også er den billigste model på markedet, så hvis du ikke er interesseret i at betale en hel masse for et par høretelefoner, der bare skal svedes i, så er de et godt valg.

Hvis du bruger briller, så vil det også være denne type, der generer dig mindst – de vil faktisk ikke genere overhovedet.

Når det kommer til ulemperne, så ligger de primært i, at kvaliteten af musikken ikke er helt så god, som den vil være, hvis du valgte enten on-ear eller over-ear. Derudover er der også mange, der klager over, at deres In-ear falder ud af øret, men det kan du læse ved at være omhyggelig med at vælge størrelsen samt at finde et par med en bøjle rundt om øret.

On-ear høretelefoner

On-ear er også en stor favorit – både blandt løbere og i fitnesscenteret. De falder ikke at på samme måde, som du måske har oplevet med in-ear og så forbedres musikkvaliteten allerede.

Sammenlignet med en model som over-ear foretrækker mange denne i trafikken, da den ikke lukker alt lyd ude, og den er også at foretrække over in-ear, hvis du skal løbe i længere tid.

Ulemperne ved disse inkluderer, at de vil komme op at slås med dine briller, hvis du bruger dem på samme tid. Hvis du dertil sveder, så bliver skummet helt blødt, og medmindre de er bygget til at modvirke dette, så kan det ødelægge skummet – de fleste høretelefoner, der er beregnet til træning, er dog skabt til at kunne tåle dette. De kan også skabe ubehag, hvis du bruger dem i længere tid, da de trykker lidt ind på øret.

Over-ear høretelefoner

Over-ear slår de andre modeller på punkter lydkvalitet og komfort. Dog er de mere klodsede at have med på træningen, og de egner sig måske bedre til offentlig transport eller når du går derhjemme og laver mad.

Hvis ikke du køber et par, der er beregnede til træningen, så vil du også opleve, at du sveder meget under høretelefonerne.

Open-ear høretelefoner

Open-ear er de nyeste model, og den slår dem alle på komfort. Dertil kommer, at du kan høre trafikken omkring dig, da du ikke har noget, der slutter til omkring øret.

Ulempen ved denne ligger i lydkvaliteten, da det er svært at opnå, når det mere eller mindre spiller ud i det fri.

Menu
Top