Hør lydbøger under løbeturen og udvid din horisont - 8 grunde til at du vil elske det

Lydbøger er blevet et kæmpe hit på det seneste. Nu kan man høre sine yndlingsbøger, mens man har hænderne frie til at foretage sig lige, hvad man har lyst til. Derfor er der også mange, som sætter en god lydbog på, mens de er ude at løbe. Hvis du elsker at løbe, men også holder af at udvide din horisont, hvorfor så ikke prøve at løbe med en lydbog i ørene?

I denne artikel har vi samlet 8 gode grunde til, hvorfor du kommer til at elske at dyrke motion, mens du høre lydbøger. Hvis du endnu ikke er overbevist, så læs med her.

1. Slå to fluer med et smæk

I en travl hverdag, så kan det godt blive svært at få tid til alle de ting, som man gerne vil nå. Der er både et arbejde, der skal passes, måske skal børnene hentes fra skole, man vil også gerne have tid til at slappe af, og selvfølgelig er det vigtig også at holde sig aktiv. Lydbøger til dig, som gerne vil slå to fluer med et smæk i din hverdag.

Det er svært at multitaske, når man sidder og læser en fysisk bog, da det kræver ens fulde opmærksomhed og begge hænder. Men når du høre lydbog, så har du hænderne frie til at foretage dig hvad som helst. Du kan lave mad, rydde op, strikke og naturligvis også løbe en tur. På den måde kan du udvide din horisont ved at høre lydbog, alt imens du får et par kilometer ekstra i benene.

2. Lydbøger er distraherende

På en lang løbetur kan det godt blive svært at holde gejsten oppe. Man kan blive stakåndet, træt i benene, så sidestik og så videre. Det er svært at distrahere sig selv, når man er ude og løbe. Især hvis man løber på et løbebånd i fitness, hvor der ikke er meget spændende at kigge på, andet end sekunder og minutter på skærmen, som langsomt tæller derop ad.

Lydbøger er fantastiske til, at distrahere dig på din løbetur. Du kan blot fokusere på fortællingen og koncentrere dig om, hvad du har i ørene frem for, hvor længe, eller hvor langt, du har løbet. Du vil lynhurtigt opleve, hvordan tiden bare flyver afsted, når du lytter til en bog, imens du er ude og løbe. Måske lægger du slet ikke mærke til, at du bliver træt, fordi du er så opslugt af den spændende historie, som du lytter til.

3. Lydbøger er god underholdning

Hvis du leder efter nem og god underholdning, så kan du få gratis lydbøger til din løbetur. Med en lydbog i ørene er du underholdt på hele turen. Der er et kæmpe univers af lydbøger om både fakta og fiktion. Du kan for eksempel finde spændingsbøger som krimier eller gysere, romantiske noveller, biografier og meget mere.

Hvis du er en, som elsker at lære nye ting, så kan du med fordel lytte til en spændende lydbog om psykologi, verdenshistorie eller filosofi. Mange studerende bruger lydbøger til at udvide deres horisont. Du kan sagtens finde studierelevante lydbøger, så du kan lære om et skolerelateret emne alt imens du er ude på din daglige løbetur. Det er især en smart måde at "læse" op til en eksamen på, hvis man godt kan lide at være aktiv imens. Faktisk så er hjernen også mere aktiv, hvis man sørger for også at holde kroppen i bevægelse.

4. Udvid din horisont med lydbøger

Kunne du godt tænke dig at blive et mere læst menneske? Vil du gerne blive mere klog på litteraturhistorie? Måske kunne du bare godt tænke dig at læse flere bøger generelt? Det kan godt tage meget tid ud af hverdagen, at sidde og læse bøger. Især hvis man bliver ordentlig opslugt af sin bog, så kan der hurtig forsvinde timevis ud af ens dagligdag uden, at man lægger mærke til det.

Med en lydbog kan du læse, uden rigtig at læse. Du kan tage en frisk løbetur og blive mere oplyst på en og samme tid. Dyk ned i alverdens spændende litteratur, oplev nye historier og afprøv forskellige genrer af bøger.

Du kan lynhurtigt få læst rigtig mange bøger og lærer mange nye ting, når du har bogen i ørene i stedet for i hænderne. Forestil dig hvor dejligt det vil føles, at få klaret den daglige motion og samtidig lære nye ting på én og samme tid.

5. Du får mere fritid i din hverdag

Læsning er ikke for alle, og det er der ingen skam i. Nogen elsker at læse, men har simpelthen ikke tid nok i hverdagen til det. Hvis du nogensinde har stået og skulle beslutte dig om du skal trække i løbeskoene, eller tage en times læsning på sofaen, så hvorfor ikke gøre begge ting samtidig? Når du hører lydbøger på løbeturen, så skaber du mere fritid for dig selv i hverdagen til at klare andre ting.

Du har pludselig ekstra tid til at lave mad, være sammen med vennerne eller bare stene en god film i fjernsynet. Når motionen og læsningen er overstået, så kan du også slappe af med god samvittighed og lave alle de andre ting, som du holder af.

6. Du bliver mere motiveret til at løbe

Det kan godt blive svært nogle gange at få klaret den daglige motion. Måske føler du dig træt efter en lang dag, og orker ikke at trække i løbetøjet eller gå en tur i fitness.

Lydbøger kan hjælpe dig til at vedligeholde motivationen for at løbe. Du kan eventuelt lave en regel med dig selv om, at du KUN må lytte til lydbogen, når du er ude og løbe. På den måde kan du glæde dig til at få lov til at høre videre dagen efter. Måske ender bogen på en spændende cliffhanger, så du næsten ikke kan vente med at trække i løbeskoene og få hul på bind to.

7. Få løbet længere end du plejer

Kender du følelsen af slet ikke at kunne lægge en bog fra dig, fordi den bare er så spændende? Den samme følelse kan du få med en lydbog. Hvis du bare ikke kan vente med at høre mere, så kan det være bogen motiverer dig til at løbe lidt længere end du plejer.

Måske lægger du slet ikke mærke til, at du pludselig har løbet 1 eller 2 kilometer ekstra, fordi du bare er så opslugt af din lydbog. På den måde kan lydbogen få dig til at løbe endnu længere end du plejer, og måske også få motioneret oftere end du ellers ville have gjort.

8. Du får læst mange flere bøger

Det er svært at få tid i hverdagen til at læse alle de bøger, som man gerne vil læse. Måske har du allerede et arsenal af bøger på hylden, som du aldrig har fået åbnet, men som du enormt gerne vil læse. Når du lytter til lydbøger, så kan du hurtig komme igennem utallige bøger på kort tid. Du kan pludselig komme til at læse flere bøger om ugen, og så kan du endda få motioneret imens.

Menu
Top