7 grunde til hvorfor du skal overveje en massagepistol hvis du løber meget

Elsker du løbeture i det fri? Er du i gang med at træne op til et marton? Eller måske elsker du bare at få et par kilometer i benene, når du går i fitness. Der er intet skønnere end en løbetur, og så er det også fantastisk for både vores fysiske og mentale helbred.

Hvad der er mindre skønt er, når muskler og led begynder at brokke sig efter de lange løbeture. Pludselig bliver det smertefuldt at trække i løbeskoene, fordi lår og lægge er begyndt at værke.

Hvis du ofte må trække stikket på dagens løbetur, fordi du har alt for ondt i kroppen, så har vi løsningen til dig her! Du skal nemlig til at investere i en massagepistol. Hvorfor? Massagepistolen har mange fantastiske fordele for dig, som elsker at løbe.

I denne artikel har vi samlet 7 grunde til, hvorfor du skal bruge en massagepistol derhjemme.

1. Vink farvel til ømme muskler

Du vågner mandag morgen og kan ikke vente med at komme ud på din morgenløbetur. Du sætter det første ben ud af sengen og kan allerede mærke, at den er helt gal. Alt fra ankel op til hofteleddet er blevet ømt, og det ser sort ud i forhold til at komme ud på dagens løbetur.

Hvis du har en massagepistol i hjemmet, så behøver ømme muskler heldigvis ikke længere være noget problem. Hvis du giver dine ømme muskler en grundig tur med massagepistolen, så vil du lynhurtig kunne mærke, hvordan smerter og ømhed forsvinder igen på få minutter. Lindringen kan mærkes med det samme, og du vil hurtig blive parat igen til din løbetur.

2. Du kan forkorte din restituering

Ømme muskler er ofte grunden til at vi skipper træningen. Det er også vigtigt at lytte til kroppen og give den tid til at restituere. Dog kan ømme muskler godt blive en hæmsko, hvis man for eksempel er igang med at træne til et længere løb. Hvis du gerne vil forkorte din restituering og hurtig komme ud på løbebanen igen, så kan en massagepistol hjælpe dig. En massagepistol kan komme de ømme muskler til livs på kun 10 minutter, så du føler dig fit-for-fight igen.

Det er selvfølgelig vigtigt at du lytter til din krop og giver den pauser, når den har brug for det. Ømme muskler kan være kroppens måde at sige fra på. Massagepistolen kan mindske smerterne, men du skal stadig huske at tage en hviledag, når kroppen har brug for det.

3. En massagepistol kan forebygge ømme muskler

Det er ideelt at bruge en massagepistol, hvis du allerede har ømme muskler og gerne vil slippe for smerterne. Samtidig kan pistolen faktisk også bruges til at forebygge de ømme muskler. Du kan gøre det til en vane at massere dig selv med en massagepistol både før eller efter din løbetur i 10 minutter.

På den får du gang i blodcirkulationen i dine muskler, før du tager ud og løber, og du kan komme de ømme muskler til livs, efter du er kommet hjem igen. Det vil ikke tage dig mange dage, før du vil kunne mærke massagepistolens indvirkning på din krop.

4. En massagepistol er billigere en professionel massage

Hvis man gerne vil have en ordentlig og dybdegående massage, så bliver man ofte nødt til at besøge en massørklinik eller en fysioterapeut. En professionel massage kan sagtens koste dig mellem 500-1000 kr i timen. Det er desværre ikke noget, som størstedelen af befolkningen har råd til at betale på daglig- eller ugentlig basis. Hvis du har brug for en hurtig, og mindst lige så effektiv, løsning, så skal du investere i en massagepistol.

En massagepistol er den billigste løsning, og det virker mindst lige så godt som en professionel omgang massage. Nogle af de billigste massagepistoler koster lige under 500 kr, men så har du også garanteret dig selv en god omgang massage resten af livet. Du kan sagtens finde en fantastisk god massagepistol på tilbud og spare en masse penge.

5. Massagepistoler giver kroppen en følelse af velvære

Hvis du nogensinde har fået en god omgang massage, så ved du også, hvor skønt man har det bagefter. Kroppen bliver øjeblikkeligt lettere, og man mærker en følelse af velbehag og afslappethed efter en massage.

Forestil dig hvis du kunne få denne følelse hver eneste dag uden overhovedet at forlade dit hjem. Det kan du med en massagepistol. Efter en lang løbetur kan du få pulsen ned og koble af med en god omgang massage på sofaen. Det er den bedste måde at afslutte træningen på, og dine muskler vil takke dig for det dagen derpå.

6. En massagepistol kan være med til at mindske inflammation

Når du er ude og løbe nogle lange ture, så kan dine muskler godt blive inflammeret. Inflammation i musklerne er utrolig smertefuldt. Syre samler sig i dine benmuskler og fornemmelsen kan føles brændende eller som små stikkende nåle. Når vores muskler eller ligamenter bliver inflammeret så svulmer området op, det bliver ømt og måske endda rødt.

Inflammation sker, når vores muskler og led bliver overbelastet, hvilket ofte kan hænde, hvis man løber mange lange ture. Heldigvis kan det afhjælpes, hvis du jævnligt bruger en massagepistol. En massagepistol løsner og blødgører led og muskler, så affaldsstofferne føres væk fra det ramte område, hvilket forebygger inflammationen.

7. Massage får dig til at slappe af

Efter en lang løbetur, eller bare en lang dag på arbejdet, kan det være svært at komme ned i gear igen. Stress og uro i kroppen kan gøre, at vi har svært ved at koble ordentlig af og slappe af, når dagen er ved at gå på hæld. Heldigvis har du et værktøj lige ved hånden, som kan hjælpe dig med at slappe af: nemlig din massagepistol.

Massager har bevist at kunne berolige kroppens nervesystem på få minutter. Det skyldes at behagelige stød og tryk mod vores krop automatisk sender signaler til hjernen om, at det er tid til at komme ned i gear. Derfor er det en fantastisk god ide at bruge en massagepistol både til at afhjælpe smerter, men også til at berolige kroppen.

8. Massagepistolen kan lindre stress, hovedpiner og myoser

Naturligvis er massagepistolen genial at bruge til dig, som elsker at løbe lange ture og ikke gider døje med ømme muskler, men en massagepistol kan også bruges til mange andre ting.

Hvis du for eksempel føjer med kroniske hovedpiner og spændinger, så kan det være behjælpeligt med en massage. Smertestillende piller mindsker kun kortvarigt en slem hovedpine, som oftest kommer tilbage igen. Spændinger i kroppen kan også give led- og nervesmerter, som er svære at komme af med igen.

Den effekt som du får med en massagepistol løsner spændinger i kroppen op og kan komme selv den slemmeste hovedpine til livs. 5-10 minutter om dagen er rigeligt til at lindre hovedpine, ledsmerter og generelle spændinger i hele kroppen.

Menu
Top