Skal du bruge støttestrømper når du løber? 7 argumenter for og imod

Støttestrømper er en særlig udviklet strømpe, som er med til at gøre dine løbeture bedre og langt mere effektive. Støttestrømper er blandt andet med til at minimere muskelømhed og minimere risikoen for blodpropper. Der er dog også ulemper ved de populære støttestrømper. Er du nysgerrig på støttestrømpen? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over 7 argumenter for og imod at benytte støttestrømper, når du løber. Læs med og find ud af, om du skal bruge støttestrømper til løb!

Minimer muskelømhed

En af de største fordele ved støttestrømperne er, at de minimere muskelømhed. Ja, du læste rigtigt! Du har garanteret selv prøvet at vågne op dagen efter en løbetur, og pludselig føles dine ben som spaghetti. Her er det særligt læggene, der er udsatte, fordi det er disse, der tager alt vægten, når du løber.

Med støttestrømper på fødderne behøver du ikke længere bekymre dig om, om din lange løbetur giver dig muskelømhed flere dage i streg. Du kan løbe alle ugens dage, hvis det er dette, du ønsker. Det kræver blot et par smarte støttestrømper! Den minimerede muskelømhed giver dig desuden mulighed for at opnå hurtigere restituering. Læs meget mere om dette nedenfor.

Opnå hurtigere restituering

En anden grund til at du skal investere i et par støttestrømper til dine løbeture er, at du med de rette løbestrømper på kan opnå hurtigere restituering efter en løbetur. Kroppen bruger en masse energi på at bevæge sig, og særligt løb er hårdt for kroppen. Når du løber en tur, bruger du hele din krop samt alle dine muskelgrupper. Derfor kan det efter en lang løbetur være sværere at restituere. Støttestrømperne er et særligt populært restitueringsredskab, fordi de er lette at bruge. Med støttestrømperne kan du løbe smertefrie ture så mange gange, du har lyst til.

Træn under graviditet

Graviditet er noget af det mest magiske i hele verden. For mange kvinder er det dog også noget af det hårdeste. Som gravid kan du blive tvunget til at opgive en række forskellige ting, fordi kvalme, oppustethed og generelt ubehag overtager kroppen. En af de ting, som mange gravide er tvunget til at opgive, er træning. Her er der særligt tale om løb.

Som førnævnt er løb hårdt for kroppen, og mange gravide har derfor ikke mulighed for at løbe lange løbeture under graviditeten. Ønsker du alligevel at kunne motionere og træne under din graviditet, er støttestrømper en god mulighed for at gøre dette - helt uden ubehag! Gravide kvinder får ofte meget vand i benene, særligt når de løber, og støttestrømper er med til at lette denne hævelse. Støttestrømper sikrer, at dine løbeture er behagelige - også selvom du er højgravid!

Minimer risikoen for blodpropper

En af de primære grunde til, at støttestrømper er så populære blandt danskerne, er, at de minimerer risikoen for blodpropper. De smarte støttestrømper sætter nemlig gang i blodomløbet, så du får et sundt og raskt blodomløb. Med støttestrømper skal du ikke bekymre dig for, om dit blod samler sig ét sted under din løbetur.

Fordi blodcirkulationen bliver stabiliseret, vil du generelt opleve en mere behagelig og ensartet løbetur. Har du allerede oplevet at få en blodprop, er støttestrømpen desuden med til at forebygge, at dette ikke sker igen. Du behøver altså ikke længere frygte den lange løbetur med forhøjet og ureguleret blodtryk!

Stort udvalg

Et sidste argument for, at du skal investere i et par smarte støttestrømper, er, at der findes et stort udvalg. Støttestrømpen behøver ikke blot være en kedelig, knælang strømpe, der ødelægger dit ellers flotte træningstøj, men det kan i stedet blive en stor del af din gaderobe. Det vil måske overraske dig, at du kan finde støttestrømper i alle regnbuens farver.

Er du helt vild med pink, kan du sagtens finde et par flotte og effektive strømper i denne farve. Er du derimod mere til en klassisk sort, er markedet for dette også enormt. Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af det, kan du endda finde støttestrømper med en masse forskellige motiver!

Du kan finde støttestrømper i mange forskellige butikker - herunder blandt andet Matas, Sportsmaster og Sport24. Du behøver altså ikke nøjes med én kedelig, ensartet strømpe, men kan i stedet undersøge markedet og finde lige de støttestrømper, der passer til dine præferencer. Der findes et hav af forskellige muligheder, så her er det simpelthen bare med at undersøge det store udvalg. Hvem ved? Måske ender støttestrømpen med at blive fast inventar i din gaderobe. Støttestrømpen er både fashionabel og effektiv. Det bliver ikke meget bedre!

Dyr investering

Selvom der er mange fordele ved støttestrømperne, er der selvfølgelig også ulemper. Et af argumenterne for, at du ikke skal købe støttestrømperne, er, at det kan blive en rigtigt dyr investering. Der findes mange forskellige støttestrømper på markedet, som alle ligger i forskellige prisklasser. Du kan sagtens starte ud med at købe et billigt par. Ønsker du dog fuld effekt, kræver det en større og dyrere investering.

De bedste støttestrømper kommer til en særlig pris, og du skal derfor være klar på at smide penge i projektet. Ønsker du et specielt par støttestrømper, der er særligt designet til dine fødder og ben, skal du desuden forberede dig på, at disse bliver dyre. Funktionelle og effektive støttestrømper koster i gennemsnittet 400 kroner. Er du heldig, kan du finde dem på udsalg i diverse forskellige sportsbutikker.

En anden grund til, at støttestrømperne kan blive en dyr investering, er, at de skal udskiftes jævnligt. Det anbefales, at du udskifter dine støttestrømper cirka hver halve år. Grunden til dette er, at de med tiden bliver slidte og mister effekt. Udskifter du ikke dine støttestrømper cirka hver halve år, vil du ikke længere opleve samme effekt. Det er op til dig at vurdere, om støttestrømperne er en investering værd.

Anvend dagligt for maksimal effekt

Et andet argument for, at du ikke skal investere i støttestrømper til dine løbeture, er, at de skal anvendes dagligt for maksimal effekt. Dette gælder særligt, hvis du er ældre og i forvejen har problemer med blodtrykket. Det anbefales, at man tager støttestrømperne på om morgenen, og først tager dem af, når man går i seng. Er du løbeentusiast, skal du altså forberede dig på, at støttestrømperne bliver en stor del af din hverdag, hvis du ønsker fuld effekt.

Nu er du klar til at vurdere, om du skal investere i støttestrømper til din løbetur!

Menu
Top