Kombinér løb og ferie - her er 7 steder hvor du kan løbe maraton og bagefter holde ferie med familien

Drømmer du om at kombinere din hang til løb med ferie? Så er der mange gode muligheder både i og uden for Europa. Nedenfor beskrives forskellige destinationer i Europa.

Maraton løb er tidskrævende

Selv om løb er en af de nemmeste idrætsgrene at gå til, fordi det eneste, du behøver at gøre er, at snøre skoene og komme afsted, så er træning til marathon løb alligevel lidt mere tidskrævende, da der er behov for nogle længere løbeture og det kræver planlægning. Derfor giver det god mening at inddrage familien så meget som muligt, så løbet kan dyrkes med god samvittighed og ikke som noget hele familien synes er irriterende. Dette gælder også, når der skal planlægges ferie.

Tilgodese familielivet

Drømmer du om at tage udfordringen med maratonløb op i andre byer end din egen, så kan det være en god idé at kombinere det med familiens ferie. På denne måde bliver familien inddraget og alles interesser kan tilgodeses.

Det forudsættes selvfølgelig, at man har trænet seriøst og fornuftigt op til løbet, så hele ferien bagefter ikke bliver ødelagt af ømme ben, osv. Men såfremt dette er tilfældet, kan det sagtens gå, at der bruges 1-2 dage i maratonens tegn, hvor resten af familien selvfølgelig kan komme og heppe, men derudover finde på noget andet. Således får alle en dejlig ferie og ved at vælge en destination, hvor der er masser at opleve, kan alle få deres ønsker opfyldt.

Forslag til destinationer

København

Maraton i København er oplagt. Stemningen er fantastisk, så du føler næsten, at du bliver båret gennem løbet. Samtidig er København flad som en pandekage, hvilket tiltrækker løbere fra nær og fjern og særligt førstegangs maratonløbere er begejstrede herfor.

Som ferieby er der nok at tage sig til i København: en tur i Tivoli eller på Dyrehavsbakken. Shopping, besøg i Nyhavn, Experimentarium, museumsbesøg og et hav af kulturelle tilbud. Der bør helt sikkert være noget, der falder i alles smag og inden for alle aldersgruppers interesser.

Hamborg

Maraton i Hamborg er et sikkert hit. Temperaturen er meget ligesom herhjemme og det er et meget anerkendt løb, der er afholdt rigtig mange gange, så arrangørerne har godt styr på det. Samtidig er Hamborg jo en by, der altid er skøn at besøge. Shopping i centrum, Kanalrundfart, Reeperbahn, Miniature Wunderland, osv., osv.

Berlin

Berlin er, ligesom Hamborg, en fantastisk by og også her afholdes der hvert år maraton, som er meget populært.

At opleve Berlin er at mærke historiens vingesus på Kurfürstendamm, Berlinmuren, Brandenburger Tor, osv. Samtidig er der fantastiske shoppingmuligheder og Naturhistorisk Museum med Dinosaur udstilling, som er et kæmpe hit for børn.

Paris

Så fås det næsten ikke bedre – maraton løb i kærlighedens by.

Her er også et hav af muligheder: Eiffeltårnet, Museumsbesøg, den nye og gamle Triumfbue, Louvre, osv. osv. Der er også mulighed for at tage en dag i Paris Disneyland, hvilket helt sikker vil tage kegler hos børnene.

Dublin

Dublin er en fantastisk hyggelig by og har utrolig meget at byde på. Løbet starter og slutter i den historiske bymidte, men under løbet kommer du ud i den betagende irske natur og også igennem Phoenix Park. Det er en bakket rute, men de kommer rullende, så det er til at holde ud.

Når løbet er klaret, er der masser at give sig til i Dublin, og i Irland i det hele taget, for hele familien.

Rom og Sevilla

I både Rom og Sevilla arrangeres der maratonløb. Særligt løbet i Sevilla slår på at være Europas fladeste maraton løb, så en flad rute er faktisk noget, der lægges vægt på hos de fleste. Løbet i Rom er præget af en del brosten, hvilket man skal være opmærksom på. Det kan være en god idé at træne på brosten inden. Men ruten er fantastisk med start og slut ved Colosseum.

Både Rom og Sevilla er fantastiske feriedestinationer og kan kombineret både med badeferie og kulturelle indslag.

Valencia

Også Spanien byder på maraton løb, hvilket er forholdsvis nyt. Løbet ligger i december, så varmen er ikke et problem. Der er tale om en forholdsvis flad rute, hvilket giver gode muligheder for at slå rekorder. Selv om løbet ligger sidst på året, kan der stadig være meget behagelige temperaturer, så en ferie i Valencia i denne årstid er absolut ikke at kimse af. Der er masser at opleve og når det ikke er så varmt, er der gode muligheder for at opleve byen til fods.

Som det fremgår af ovenstående er der masser af muligheder for at kombinere et maraton løb med familiens ferie.

Menu
Top