3 grunde til, at svømning er et godt, skadesfrit alternativ til løbetræningen

Er du vant til at løbetræne, og er du blevet skadet? Det er hårdt for kroppen at løbetræne, især for dine knæ og din ryg, så hvis du er skadet, er det en god idé at tage en pause fra din løbetræning.

Det betyder dog ikke, at du skal tage en pause fra alt træning. Du kan nemlig sagtens træne videre, selvom du er skadet, hvis du vælger at svømme.

Her er 3 grunde til, at svømning er et godt, skadesfrit alternativ til din løbetræning.

1. Du kan træne videre, selvom du er skadet

Den første grund til, at svømning er sådan et godt alternativ til din løbetræning er, at du kan træne videre, selvom du er skadet. Svømning er rigtig godt for din krop, og især for din ryg. Så hvis du døjer med problemer i ryggen, som dine løbetræning ikke gør bedre, så er det en god idé at komme i gang med at svømme.

Det vil give dig mulighed for at forbedre din form og stadig give dig mulighed for at træne, selvom du ikke kan løbetræne. Så når du har mulighed for at komme i gang med at løbetræne igen, så er du ikke sat helt tilbage, fordi du ikke har bevæget dig i lang tid. 

Når du bliver skadet, som du nok ofte gør, hvis du er vant til at løbetræne, så er du også vant til at skulle holde pauser fra din træning.

Når du svømmer, så er du ikke nødt til at holde pauser på samme måde, fordi det skåner din krop at være under vand og bevæge sig der. Det er stadig en god form for træning, og du kan sagtens få pulsen op, når du svømmetræner. 

2. Svømning passer godt på din krop og dens skavanker 

Har du mange skavanker, og synes du bare, at det bliver værre med årene? Så kan det være, at du skal skifte fra din løbetræning til svømmetræning. Svømning er meget bedre for din krop og dens skavanker, fordi du ikke får stød op igennem kroppen på samme måde, som når du løber, da du jo ikke har løbesko der lander på hård asfalt med hele din kropsvægt.

Din krop er meget lettere under vand, og derfor er det ikke nær lige så hårdt for din krop at bevæge sig under vand, som det er, når du løber på asfalt. 

Det er også sundt at prøve en ny form for træning, så du ikke ender med at gå død i den samme form for træning igen og igen. Når du prøver at svømme, så kan det være, at du forelsker dig i svømning og i din svømmetræning. Det er godt for din krop at bevæge sig under vand, især når du har skavanker, og det kan endda hjælpe på dine skavanker. 

3. Sådan kan du komme i gang med at svømme med det samme

Det kræver ikke noget specielt at komme i gang med at svømme, ud over noget badetøj og en svømmehal. Hvis vejret er til det, kan du endda svømme udenfor i havet. Det er dog nemmest at svømme i en svømmehal, hvis du gerne vil bruge det som en form for træning, fordi du har mulighed for at svømme baner og tracke hvor langt du svømmer. 

Du kan med fordel købe tilbehør til din svømmetræning, som vil gøre det nemmere og mere behageligt for dig at komme i gang med at svømme. Det kan være en badehætte så dit hår ikke bliver tørret ud af kloret i vandet i svømmehallen.

Det kan være, at du vil gøre brug af et par dykkerbriller, så du kan have dine øjne åbne under vand og ikke bekymre dig om at få vand i øjnene. 

Et populært stykke tilbehør til svømning er en næseklemme, så du ikke skal tænke på, om du får vand i næsen. Hvis du ikke er vant til at svømme, så kan det være svært at lære at undgå at få vand i næsen, og derfor er en næseklemme et godt stykke tilbehør, som vil gøre din svømning meget nemmere. 

Menu
Top