12 gode tips til at komme i gang med træningen derhjemme

Vil du gerne i gang med at træne derhjemme, men ved du ikke hvordan, at du skal komme i gang? Rigtig mange danskere træner i dag rigtig meget. Det er meget populært, at man tager op i fitness centeret og træner hårdt for at se bedre ud eller blot leve et sundere liv. 

Der er dog også rigtig mange mennesker, som kan have svært ved at komme i gang. Mange vil gerne bare træne derhjemme, men føler ikke, at de ved, hvorhenne de skal starte deres træning hjemme hos dem selv.

Der er en række af forskelligt udstyr, som man med fordel kan købe og bruge i sit hjem for at gå en god træning hjemme hos en selv.

Køb en måtte til at træne på

Det første, som mange køber, når de skal starte på deres træning derhjemme er en god måtte. En træningsmåtte giver dig mulighed for at lave en helt masse forskellige slags øvelser.

Hvis du ikke har brug for det helt store udstyr og de helt store håndvægte for at træne, så er en træningsmåtte helt perfekt til dig. 

Du kan lave en masse forskellige slags øvelser udelukkende med din kropsvægt. Det er heller ikke udelukkende styrketræning, som du kan bruge en måtte til. Den kan også bruges til at lave udstrækning på, hvilket også er en rigtig vigtig del af fysisk træning.

Sørg for at have håndvægte derhjemme

Hvis du gerne vil styrketræne derhjemme, så har du brug for et par gode håndvægte. Der findes en række forskellige slags håndvægte, så det handler om at finde dem, som passer bedst til dig. 

Du kan få helt normale håndvægte, som har en fast vægt. De er gode at starte med, hvor du blot har brug for at lave nogle kilo og blive stærkere. De er også altid klar til brug.

Du kan også få håndvægte, hvor du kan skrue vægtene af og på. Det giver dig en større frihed i forhold til, hvor meget belastning, som du gerne vil have på. Det tager dog længere tid at skrue vægtene af og på hele tiden. 

Du kan også få vægte, hvor man meget nemmere kan justere vægten. Her skal man ikke skrue en masse vægte af. Man får en masse håndvægtssæt i et enkelt sæt af håndvægte. 

Køb en træningsbænk til dit hjem

Det kan være en rigtig god ide med en god og billig træningsbænk. En træningsbænk er et underlag, som man kan ligge på. Det er lidt samme princip som med en måtte, men en træningsbænk kan give dig adgang til en lang række af nye øvelser.

Det er effektivt og kræver ikke særlig meget at have en træningsbænk i sit hjem. Det er en stor fordel, at den ikke fylder så meget. På den måde har man plads til en masse andre ting udover blot sin træningsbænk. 

Elastikker giver god grobund for træning

Hvis du virkelig gerne vil flytte meget med din træning derhjemme, så sørg for at have elastikker. 

Det giver dig gode muligheder for at lave en masse forskellige øvelser. De vil udfordre dig en helt del, da belastningen ved en elastik er meget anderledes, end hvad det ved normale håndvægte. 

Elastikker er også en rigtig god ekstra ting at have. Hvis du har håndvægte, så vil du kunne få en rigtig god træning, hvis du kombinerer din klassiske styrketræning med elastiktræning. 

Et løbebånd -  så stopper dårligt vejr dig ikke

Hvis du gerne vil i bedre form, men er træt af at løbe i dårligt vejr hele tiden. Så skal du have et løbebånd til dit hjem. 

Du kan få mange forskellige slags løbebånd. Hvis du skal have det derhjemme, så prøv at find et løbebånd, der kan foldes sammen. Så fylder det heller ikke nær så meget, når du ikke bruger det. Derudover find et løbebånd, der ikke larmer alt for meget. Det kan være træls for alle andre i dit hjem, hvis det larmer helt vildt meget. 

Med et løbebånd derhjemme kan du altid tage dig selv en løbetur og forbedre din kondition. Det er en meget effektiv måde at træne på. 

Køb en god og robust romaskine

Hvis du ikke er så glad for at løbe, men stadigvæk gerne vil kunne dyrke cardio hjemme hos dig selv. Så er en romaskine det helt rigtige valg. 

Mange har problemer med at løbe, da deres knæ ikke kan holde til det. Eller måske bliver de skræmt ved tanken af at skulle løbe langt. 

Derfor kan du med fordel købe en romaskine. Den vil skåne dine knæ gevaldigt og stadigvæk give dig en høj puls.

En crosstrainer er god til at forbrænde kalorier

Hvis du gerne vil forbrænde en masse kalorier i din træning derhjemme, så er en crosstrainer perfekt. 

Den giver dig sved på panden og en rigtig god og hård træning. 

Den kræver ikke særlig meget plads og larmer heller ikke rigtig. Den er altså perfekt til at have derhjemme, hvis du gerne vil træne hjemme hos dig selv.

En assault bike er et godt valg

En anden slags konditionsmaskine er en assault bike. Den er helt ulidelig hård, men den giver virkelig godt. Det er virkelig god træning, og den vil få selv de hårdeste ned med nakken.

Det er en blanding af en cykel, men hvor du også skal bruge armene. Du bruger altså hele kroppen. Den er rigtig godt at køre intervaltræning på. 

Den larmer en hel del, hvilket kan være en ulempe at have derhjemme, men træningen på en assault bike er simpelthen så god, at den stadigvæk er det værd. 

Konditionscykel så du kan cykle derhjemme

Hvis du godt kan lide at cykle, men ikke har lyst til at cykle, hvis vejene er glatte eller det blæser for meget. Så er en konditionscykel helt perfekt. 

Her kan du sidde og cykle derhjemme for dig selv i dit eget tempo. Det giver dig altså gode muligheder for at træne hjemme hos dig selv. 

Yoga bold - så kan du træne din core godt og grundigt

Med en yoga bold har du mulighed for at lave en helt masse anderledes øvelser, end du måske er vant til at køre. 

Du kan træne din core godt op med en yoga bold, de den udfordrer din balance og dine mavemuskler. Det vil styrke hele din krop og sørge for, at du får sved på panden til hver eneste træning.

Stigetræning for hurtige fødder i baghaven 

Vil du gerne være hurtigere og mere eksplosiv i din træning derhjemme? Så er stigetræning lige noget for dig. Du kan købe stiger til stigetræning mange forskellige steder. 

Du vil forbedre din hurtighed, styrke i benene og din koordination. Det er en meget alsidig træning og hjælper dig på mange forskellige måder på samme tid. 

Mulighederne er mange, når det kommer til træning derhjemme

Der er altså mange gode muligheder, når det kommer til at træne derhjemme. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave af træning derhjemme. Det er derfor bare med at komme op af sofaen og begynde at træne med det samme. 

Menu
Top